Factoring

Dossierkosten: > € 650,00
Factor Fee (facturen): > 0,9%
Factuurwaarde: > € 1000,-
But_brochure But_bestel
Let op: U betaalt altijd achteraf. Als u zeker bent van uw stukken is een Quick Scan overbodig. Factor Fee’s worden per factuur ingehouden. vraag kosteloos naar de mogelijkheden.

Introductie factoring

Wat is Factoring?

Factoring is een vorm van debiteuren financiering waarbij de factormaatschappij uw debiteuren portfolio financiert of per factuur voor een directe uitbetaling zorgt. Bij facturen Factoring neemt de factormaatschappij alle of een groot gedeelte van uw nieuwe facturen over en betaald deze aan u uit binnen 24 uur.

Waarom Factoring?

Kiest u voor een Factoring oplossing dan betekend dat u weer beschikt over uw geld waarmee u investeringen kunt gaan doen. Uw liquiditeitspositie is hiermee verbeterd en dit heeft direct een positieve invloed op uw kredietwaardigheid. Dit maakt het voor u als ondernemer mogelijk in uw bedrijf te investeren, en dat het debiteurenbeheer van de onderneming in goede handen is.

Wat is het verschil tussen factoring en een vordering?

Vordering; openstaande factuur dat nog niet is betaald door de debiteur van minimaal € 1000,- Deze vordering kan niet langer uitstaan dan 90 dagen. De klant krijgt binnen 48 uur 80% van zijn vordering op zijn bedrijfsrekening gestort. Factoring; overnemen van facturatieproces voor de contractperiode. De klant dienen facturen in en deze worden elke dag voor 16:00 uur uitbetaald minus de factor fee.

100% controle over uw klanten

Ja, u bepaalt zelf welke factuur u aanbiedt aan de factormaatschappij. U houdt dus volledige controle over uw klanten. Ook de monitoring van de betaling en debiteurenbeheer gaat altijd in overleg met u als ondernemer en in samenspraak met uw klanten zodat de klantrelatie niet onder druk komt te staan. Hiermee houd u volledige controle over uw klant en u stuurt gewoon uw factuur rechtstreeks naar uw klant.

Wilt u weten hoe factoren in uw voordeel kan werken neem dan contact op met een van onze Excellent Business consultants en vraag naar de mogelijkheden, Alles op Basis van No-Cure-No-Fee!

Factoring = directe cash flow

Er zijn veel bedrijven die willen groeien maar dit niet kunnen realiseren, een failliete klant en trage betalers zijn een bron van ergernis voor u als ondernemer en is een directe aanslag op de cashflow van uw onderneming. Door middel van Factoring haalt u geld naar voren en biedt deze manier van financieren direct mogelijkheden te groeien. Dus heeft u geld nodig om te groeien dan is Factoring de oplossing.

Is uw onderneming geschikt voor factoring?

Er zijn veel bedrijven die willen factoren echter zijn er branches die we geen factoring aanbieden bijv. de bouw. Tevens is factoring een relatief dure manier van financieren. Zijn er goede marges en heeft u vooraf kapitaal nodig om te groeien dan is Factoring de oplossing.

Voordelen van Factoring:

Factoring is een relatieve dure manier van financieren. U moet zich altijd afvragen wat geld kost op jaarbasis. Zo ook met factoring. U betaalt vanaf 1% over de factuur (omzet). Het percentage is afhankelijk van de branche omzet en risico van de portefeuille. Als u dit op jaar basis uit rekent is dit een dure manier van financieren. Factoring is toch populair aangezien het vrijwel de enige manier is van financieren.

direct geld voor uw factuur (binnen 24 uur)
geen incasso risico (debiteurenbeheer)
100% klant controle
Ruimte om te groeien
lage premie garantie

Snelle bemiddeling via Excellent Business Consultants

Ieder bedrijf heeft haar eigen historie en financiële mogelijkheden. Werkt u samen met Excellent Business Consultants dan bent u verzekerd van:

Snelle Acceptatie
Lage Factor Fee
Eigen Factoring
direct geld uitbetalen
gratis uitbreiding geldig EBC Risk Monitor abonnement

Bel voor snelle acceptatie (binnen 8 uur), en binnen 24 uur uitbetaling van uw factuur!

Neem contact met ons op

 1. Beschikbaar in de Dag of Avond
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. (verplicht)
 5. (geldig e-mailadres)
 

cforms contact form by delicious:days

Indien u interesse heeft voor het aanvragen van een factorovereenkomst kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze consultants. We bespreken samen wat voor u de beste mogelijkheden zijn. In Nederland zijn er zon 15 factor maatschappijen die allen een ander factoring tarief hanteren.

EBC bemiddeld voor u de beste deal. Volledig No-Cure-No-Fee. In deze fase dient u de aanvraag aan on line en een van onze medewerkers neemt vrijblijvend contact met u op.

Werkwijze EBC Finance

1. Inventariserend 1e kennismakingsgesprek
2. Wij maken voor u een offerte
3. Stellen een adviesplan voor u op
4. Doen een kredietaanvraag
5. Voeren voor u de onderhandelingen
6. verzorgen van het juiste contract
7. Stellen u voor aan de financier
8. Doen met u een nabespreking
9. Bieden nazorg
10. Beheren en Monitoren het contract

Neem contact met ons op

 1. Beschikbaar in de Dag of Avond
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. (verplicht)
 5. (geldig e-mailadres)
 

cforms contact form by delicious:days

Nadat de aanvraag bij ons is binnen gekomen nemen we contact met u op voor het maken van een inventarisatie. De inventarisatie zal voornamelijk per mail en telefoon geschieden.

Persoonlijk Advies en maatwerk

Voor een gedegen advies is maatwerk en persoonlijk advies altijd noodzakelijk. Geen bedrijf is het zelfde en om een lage factorfee te realiseren. Mede hierdoor nemen onze consultants altijd de tijd voor uw bedrijf om de beste factor oplossing met u te bespreken.

Neem contact met ons op

 1. Beschikbaar in de Dag of Avond
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. (verplicht)
 5. (geldig e-mailadres)
 

cforms contact form by delicious:days

In een Quick Scan bepalen we wat de beste mogelijkheid is voor het aanbieden van een goede factor overeenkomst. Om tot een goede beoordeling te komen ontvangen we ter beoordeling de volgende stukken:

Om het factoringdossier te completeren hebben onze Consultants van u de volgende bedrijfsgegevens nodig:

 • Balans 2014 en/of 2015 en voorlopige kwartaalcijfers van 2016;
 • Debiteurenlijst van de 10 grootste klanten en KvK gegevens;
 • Een voorbeeld kopie factuur;
 • Een leveringscontract;
 • Algemene voorwaarden;
 • Disclaimer;
 • Digitale logo;
 • Kopie KvK inschrijving;
 • Kopie gehele paspoort van de 1e tekeningbevoegde van uw bedrijf of een kopie legitimatiebewijs met de voor en achterzijde;
 • Laatste 3 maandelijkse bankafschriften van de hoofdbankrekening van de onderneming;
 • Kopie van uw bankpas voor- en achterkant van de hoofdbankrekening.

Uw privacy is gewaarborgd. Door ondertekening van de Quick Scan overeenkomst bent u ermee akkoord dat een credit check wordt uitgevoerd op uw onderneming alsmede ook uw klanten.

Neem contact met ons op

 1. Beschikbaar in de Dag of Avond
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. (verplicht)
 5. (geldig e-mailadres)
 

cforms contact form by delicious:days

Hieronder treft u een overzicht van de kosten aan:

Interesse fase: € 0,- (gratis)
In deze fase meld u zich aan bij EBC via ons platform. De pre screening is gratis. Tevens weet u direct of we een geschikte factoring partner hebben gevonden. Indien er interesse is nemen we contact met u op voor een inventarisatie gesprek.

Inventarisatie fase: € 0,- (gratis)
Onze consultants beoordelen of factoring voor interessant is om in te zetten voor de financiering van uw debiteuren van uw onderneming. In de inventarisatie fase wordt uw bedrijf gescreend en uw grootste debiteuren op kredietwaardigheid gecontroleerd. Samen bepalen we de aanvliegroute naar investeerders en/of factormaatschappijen en dienen de aanvraag in.

Quick Scan fase: vanaf € 650,- (dossierkosten)
Met de Quick Scan vergroot u de kans op het goedkeuren van de factoring overeenkomst. De consultants zullen een factoring dossier klaar maken en in haar administratie opnemen. Dit factoring dossier zal door ons zorgvuldig en digitaal door ons worden bewaard, uitsluitend ten behoeve van de factoring oplossing en/of een andere bemiddelingsactiviteiten van Excellent Business Consultants. Bij positief advies van de Quick Scan zal er een offerte komen van de factoring bemiddeling. De kosten voor de Quick Scan lopen parallel met de aanvraag. U betaalt pas als we een concreet aanbod kunnen tonen door een van de factoring maatschappijen.

Waarom een Quick Scan:
Een Quick Scan is niet verplicht af te nemen maar bespoedigt uw aanvraag. Tevens biedt het meer zekerheid aangezien er een screening heeft plaatsgevonden door financiële consultants.

Neem contact met ons op

 1. Beschikbaar in de Dag of Avond
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. (verplicht)
 5. (geldig e-mailadres)
 

cforms contact form by delicious:days

Sidebar_debiteurenbeheer